38 1234
發新話題

[2021年10月番] 新番討論區

本主題由 風之魂 於 2021-9-30 21:46 設置高亮

[2021年10月番] 新番討論區

https ://www.bilibili.com/video/BV1Rb4y117HW?from=search&seid=14189234093481420839

https ://www.youtube.com/watch?v=FA02A6IdR5k&t=409s

咩動畫都無睇過就踏入10月!
不得不承認自己對動畫的熱情冷卻了呢.........
哨戒班
未到最後一刻,都無人會知結局會唔會爛尾!

10月有好幾套續作想睇
話說無職畫面應該繼續輾壓同期?

月與萊卡與吸血姬有太空發展似乎一定要看.
海賊王女有點興趣.
異世界食堂也要看.

有看漫畫的前輩很煩可能會看.(這樣講實際不看的機率較大)

2021年10月預定

100%必睇
異世界食堂2
86-不存在的戰區-(下半)
無職轉生∼到了異世界就拿出真本事∼(下半)
境界觸發者 3rd season (其實不想睇)

80%會睇
SELECTION PROJECT (近期好像又來偶像作品分餅食)
Blue Period
當雛菊遇見少女 (ザみェтみШヮみю)
海賊王女
特斯拉筆記
月與萊卡與吸血公主
世界盡頭的聖騎士
前輩有夠煩
大正處女御伽話
鍵等 (key社角色大亂鬥)

50%可能睇
四季櫻
逆轉世界的電池少女

怎麼感覺這季的原創各種設定都充滿奇葩感.....

暫時這樣,不排除後期再增加減少
這季的動畫,感覺都很「一般」的有趣,是因為我年齡大了變得口味挑了?還是世界變了???

回復 2# 風之魂 的帖子

又話說我之前冇野做睇哂無職的漫畫(個時好似做到學園)
我……劇透了自己……

引用:
原帖由 penpen2009 於 2021-10-4 04:49 發表
我……劇透了自己……
咁唔係可以知道動畫有冇cut到?
點算劇透?

引用:
原帖由 penpen2009 於 2021-10-4 04:49 發表
我……劇透了自己……
不少故事有很多東西重睇才能發現, 尤其不少伏筆之類的.

月與萊卡01
日味太重,蘇味不夠濃,BGM要再下點功夫,前期和後期的BGM太歡快,只有中間是比較蘇聯味。氣氛塑造上不如少女與戰車

陰陽眼見子01
經費好足!恐怖與色情的完美平衡,真正的寒蟬.jpg 虛假的寒蟬.jpg。還有女主真的好色,怕不是女主身邊的都是色鬼

我都係剛剛睇完陰陽眼見子要上黎推薦下
褲褲線條太棒(重點錯

結城友奈II 大滿開
太歡樂,不行
快給我斷手斷腳盲眼植物人

無職轉生II
繼續痴漢之路
「有未婚夫即係未結婚啦?」

俾我打的話(ry

見子

恐怖氣氛做得很到位,睇人設還以前是賣萌賣褲,
兩樣一齊賣原來還可以的w