發新話題

[2020年4月番] (r)&視頻&討論區

本主題由 風之魂 於 2020-3-21 21:29 設置高亮

[2020年4月番] (r)&視頻&討論區

視頻
https://www.bilibili.com/video/av92131904?from=search&seid=16988547804656048683
結果上一季寧願打機都唔願睇新番
呢季應該都係咁

又好多轉生番, 出完未......

昨日之歌 > 冬目景耶
神之塔 > 動畫化了,不過睇作畫實屬一般,應該都幾難吸引到新觀眾了
BNA > 貌似幾有趣...?
格萊普尼爾(ヲяユкЯю) > 世界ソ果サザ愛ネウブよ的作者武田エモ出品, 上一部作品明明是戀愛喜劇卻有點黑起來.而這部就直接賣黑. 經費貌似充足, 應該可以期待.....吧?
新櫻戰 >  PS4版後傳?

哨戒班
未到最後一刻,都無人會知結局會唔會爛尾!

Re:0 退出真的是一大遺憾
刀劍終於有莉法看

好期待:
邪神醬2
高達創潛者2
春物3
小書痴2
輝夜大小姐2

會睇:
水果籃子2
BNA
天晴爛漫
轉生成.........大小姐

期望唔高但應該會睇:
數碼暴龍
食戟5
刀劍3後半的後半
新櫻花大戰

我諗遲d睇風評追多幾套

100%必看
小書痴的下剋上
水果籃子
輝夜姬想讓人告白?∼天才們的戀愛頭腦戰∼
刀劍神域Alicization War of Underworld
Re:從零開始的異世界生活

80%會看
Arte
聽我的電波吧
昨日之歌
球詠
八男
隱瞞之事

以上暫訂......
=============================

順求有咩舊動畫可以一看.....岩岩睇完機巧少女、圖書館牧羊人.....
雖然有一大堆down左落黎但....又無心水有感興選一套黎睇....

這一季我心情超複雜,
因為疫情理由很可能出問題的作品不少.
超期待的本好わ下剋上看過OVA之後雖然說製作數字是27,28, 在第2季的26之後,
但是該兩集的問題很多, 我怕下季就算不是全部都大部份出問題...

大概會追的還有GBD和Arte(有看漫畫)

新櫻戰看狀況.

上季新番冇咩想追……今季追個d都係第2季多……

話說近來開始睇番d陳年舊動畫,
講緊既係2007年左右個d(藍蘭島)
反而好有睇既心

引用:
原帖由 penpen2009 於 2020-3-30 00:54 發表
上季新番冇咩想追……今季追個d都係第2季多……

話說近來開始睇番d陳年舊動畫,
講緊既係2007年左右個d(藍蘭島)
反而好有睇既心
這套數年前已看了,仲有冇咩介紹?
======================
依家開始睇「絕園的暴風雨」,頭3話發展不錯

絕園的香菜www
全程只看香菜

基本上我覺得只要是5年以上的都可以一看,
近來我補看的都是五年過外ww

認真, 近3年的作品真的不想翻看, 熱門的反轉都識背 W , 或是 不熱門的就沒太大勁的想看

反而 舊番真的好看, 又耐看(25/50集番多 (現在連高達GBF 愈做愈短, 都要12集完一 stage

今晚找了 京紫 外傳看多次

妹妹一定 當成一個傳送幸福的郵差
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2019/08/19, day2267, rank 708 ||| 本尤 艦Colle, 2015/01/25於佐泊灣泊地上任, 初甲於2019/01/21取得
WOWS, A:UlyssesRosen, NA: Ulysses_Rosen || Steam: ulysses_greenwood

引用:
原帖由 尤利西斯 於 2020-4-1 00:43 發表
認真, 近3年的作品真的不想翻看, 熱門的反轉都識背 W , 或是 不熱門的就沒太大勁的想看

反而 舊番真的好看, 又耐看(25/50集番多 (現在連高達GBF 愈做愈短, 都要12集完一 stage

今晚找了 ...
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=109&snA=58012&tnum=3
12集完的真相.

發新話題