發新話題

[an/ios]碧藍航線

回復 50# 藍希萊 的帖子

唔知,照抽
抽到冇錢資源為止ww

恭喜恭喜,我完明白你依家既心情

免責聲明 :
以上言論/圖片純屬個人意見.並不構成任何邀約或建議.如有損失.絕不負責.純粹交流.不喜勿插.
圖片只供交流/學習之用.請於24小時內刪除.請勿用於商業目的.請支持正版.

第一個合作:neptune
第二個合作:votoms

我真的跟不上營運的思考回路wwwww
要是下次來個Е⑦пЧЬ3合作我也不意外了
......要我從營運來選的話下次合作就選baldr吧
本身已經有SD機設,設定上也能夠和敵方可以連動
.不過到最後出white album合作的話就wwwww
------------------------------
開頭聲優提到雪風的台詞已經錄好,原來真的是伏筆wwww
今次介紹新艦和新角色歌的爆點都比不上votoms合作w

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

如果真係合作到真係好痴線wwww相聚一刻也不錯wwww
依家日版塞車都已經塞到咁,合左真係唔敢想像

另外已經突破了8-4來到了9-2,lv100已經是基本……

免責聲明 :
以上言論/圖片純屬個人意見.並不構成任何邀約或建議.如有損失.絕不負責.純粹交流.不喜勿插.
圖片只供交流/學習之用.請於24小時內刪除.請勿用於商業目的.請支持正版.

又有問題想問,主炮副炮威力同火力有咩分別?
高威力低火力既炮同低威力高火力既炮到底邊把痛d?
哨戒班looping
四葉最後勝利既話我漫畫收一套!

引用:
原帖由 藍希萊 於 2018-2-21 09:02 發表
事先表明實際算式我不清楚
火力係直接加在角色能力上,對整體結果影響大d.
例如能力值得200,加45火力炮,變成245能力加左22.5%而且有d炮係3發,有d係2發,3發要中哂威力先比2發高,但中哂機率比2發低,
所以我會簡火力高2發既炮。
不過仲要睇彈種類/裝甲/射速/距離,
所以好難講。
武器最重要係睇%,%愈大代表該角色該武器輸出傷害愈高,
%愈高就愈勁,加爆就無錯。

免責聲明 :

引用:
原帖由 藍希萊 於 2018-2-21 09:02 發表
http://bbs.ngacn.cc/read.php?tid=11766858&rand=145
一般都是選DPS比較高的裝備
不過有部份艦是靠射速去發動技能(綾波,舉高高,胡德,獨角獸......)
所以到最後還是要看艦的特性決定
引用:
原帖由 penpen2009 於 2018-2-21 11:00 發表
事先表明實際算式我不清楚
火力係直接加在角色能力上,對整體結果影響大d.
例如能力值得200,加45火力炮,變成245能力加左22.5%而且有d炮係3發,有d係2發,3發要中哂威力先比2發高,但中哂機率比2發低,
...
給後排艦裝維修裝置也太浪費......
除非你還有6個給前排用
--------------------------------------------------------------------
下星期有大型活動,
請確保不同艦種都有2-3隻升滿既艦去應付高難度鎖船
主力裝備至少都有+6,金裝最好+10
有用技能要lv6-7或以上
維修艦至少練好1隻

引用:
原帖由 chickenpowder 於 2018-2-21 16:19 發表

http://bbs.ngacn.cc/read.php?tid=11766858&rand=145
一般都是選DPS比較高的裝備
不過有部份艦是靠射速去發動技能(綾波,舉高高,胡德,獨角獸......)
所以到最後還是要看艦的特性決定

給後排艦裝維修裝置也 ...
我也不想
唔用維修箱撐高hp同回血好易死,
去到9章之後存活遠比對空/填裝等各樣重要,
強如胡德有7400+640維修箱,打第9章也幾乎爆艦,
三笠/女皇/光輝/獨角獸/明石全部屬於高危,
好多時東煌三星未死後排就死哂,
回hp實在太重要啦~

我個倉有十幾個呢d箱,ok的~

我突然慶幸自己有係3-4打過三個多月……

免責聲明 :

回復 56# chickenpowder 的帖子

仲喺升艦隻等級的我選擇隨緣
哨戒班looping

總算畫完8幅畫,
這兩個星期不停周回6-1只撈了一顆金SG.......

維修後開始大型活動
這次換獎品採用陸服墮落之翼的抽獎模式
分階段抽,每階段都要抽到指定獎品才能抽下一個
所以雖然明天只開A和C但還是把握時間刷分比較好(B,D和EX要等28號晚11點)

難得儲了100方塊卻忘了儲金幣大建……
哨戒班looping

發新話題