發新話題

[Web/And]KanColle 大規模

回復 6803# 柳釗無穆 的帖子

帶司令部,2隊帶3隻驅逐
確保49士氣出門,門神自然有閃
門神無退過,退避左大概3、4次
反而潛艇、空襲退過2次

0支援,陸航2隊去王(劣劣均均)
制空大概550王點空確

S率大概一半一半,穩A
最後A勝出

好過去p2博1%
俾我打的話(ry

E4p3甲週回心得

即管放上黎俾俺嫁參考.
目標: 4仔.

S勝約3.6%, A勝約1.6%. 拉返埋SA勝即2%多d.(p2 S勝0.8%...)
要穩S...難少少.
好睇友軍+你1隊打唔打姬級仲要博爆擊.
消耗真心驚人. 一場1000+油1000鋁6~9桶.
最後用左約萬五~二萬油.
用左15場, 入王12場, 6S6A.門口潛艇點退2次, 空襲點退1次.

本隊
1隊

2隊

制空約550, 空襲空優(527). 王點空確(4波陸航後空確線約510).
增加九三一艦攻既生存率.

陸航:
1隊- 54、陸偵、野中、銀河(劣劣)
2隊- 64、陸偵熟、銀河*2(均均)

同我消血配置差唔多
分別在於
1) 冇支援, 所以2隊要多隻先制反潛 (我消血斬殺都出道中反潛支援)
2) Ark Royal換Inteprid. 當初消息不齊, 只知要留Sara去E7, 所以出Ark.
問題係搭載量令輸出不穩, 因只可以放1九三一+1艦爆.
頭10場5A5S. 想增加S率, 排完E6-E7船之後發現Inteprid可以出.
然後1S1A就A勝撈到...有d可惜.

係咁o岩撈到那智就99級.
即婚尤大愛將.
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2020-7-22 17:05 發表
笑左E6V點一場出

然而…唔想要
咁就後段全撈. 只欠前段2隻.
通完E7再返去E2捕鯨啦.

現正E5p1甲消血, 用水打超冇壓力.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
俾我打的話(ry

進度- E6p2消血

E5p1

水打, 腳打. 0支援.

E5p2
不帶運輸, 用4船流撈船.
陸航2隊都1偵3陸攻放王.
索敵(1)要8或以上.
S勝率有7-8成, 道中通過率都有8成.
每次S勝21tp, A就14tp. 0支援.

第17場有明

第42場Helena

(專登等粒星遮下塊臉)
撈完轉6船(8大發)
神通、三日月、皋月、三隈2號機、陽炎、江風(2大發1探)
索敵(1)要17或以上
S勝有90tp, A勝有63tp.0支援.

陸航1隊1偵3陸攻放B, 2隊1偵3陸攻放王.
有勸退過2場.

E5短感
一切都睇神通捱唔捱到夜戰.
捱到9成S.

========================

E6p1, 水打, 腳指甲打.
1隊放2隻對地, 2隊放1隻.
2隊再放3隻單水聽先制反潛.
6出6入, 4S2A, 都斬到王. 有1場有退避.
0支援.

你老板想當年16春E5斬到嘔血

再分享埋V點S勝打法. 比叡夜戰特攻流.

制空540.

陸航
1隊4東海去M.
2隊隼III型甲Max、54、2野中去V(空劣)
3隊64、34型*3去V(空劣)
打完空優線490.

冇退過, 每次都S.
有道中支援.
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2020-7-23 15:57 發表
這邊 一、二、五航都有二號機,E3,E4,E5 亂出都得
E6出機動用一航二號機
打乙當練船XDD,打E2,E3 定E4 甚至玩野上埋天城葛城
甚至早段還用瑞鶴三號機
俺嫁出來, 乖仔識練2、3號機啦.
下次可以練d大井北上2號機出來.
我自己係用每星期2-2清Ro號練大北、二航戰N號機.
暫時(伊47、蒼龍、飛龍、鳳翔、大井、北上).

今次活動都算出得多正航, 雖然大多都淨係開路破甲用
我都唔記得上次拎雲龍型出來係幾時...

Anyway, 恭喜通E6.
放心慢慢打E7, 俺嫁冇咁快通E6p2甲
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2020-7-25 14:52 發表
WJI6DGVcjBY

歌詞中翻:

這歌詞我還以為是永遠的零的主題曲呢
實際上應該是描述當時村田重治跟大黃蜂交火,施放魚雷後機身中彈,然後用盡生命最後一刻向大黃蜂特攻自爆

大越香里,你還留在艦C幹嘛?趕快 ...
艦C一個好大吸引既地方就係BGM
每次出擊都會專登停一停幾分鐘聽佢loop下
今次bgm都唔錯, 唔算頂級, 但起碼會留意到.
尤其E5開始真心唔錯.

所以唔好走
已經冇乜優點剩架喇
好記得上幾次活動有一張圖唔知點解Android版會冇左王點BGM
但最印象深刻係18冬Leyte個次...通關咪會有瑞鶴講我愛你同有首歌架嘛?
嗯. Android冇的. 播唔到.
通完要上youtube睇. 勁冇feel.

俾我打的話(ry

6月戰果二群被錶

Ngo diu.........我已經第二次戰果拎KMX艦爆啦.....
仲要咁都淨係送銀河唔送江草版本...
係都俾KMX熟練可以調長射程丫.

打多個1000戰果為左2粒星...
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2020-7-29 23:18 發表
終於斬了…
用科羅拉多卡了30場,換了NT 5場內有斬(勸世
poi中破斬,真的想不到
恭喜啊~
想問下2隊有幾多人有先制反潛? 同埋有冇帶燈?

我自己削血(唔信邪)帶左Colorado試一試.
不得了囉.
9場削血得3場有發動特攻.
可能真係要帶Nelson出來...一係等下星期友軍. 今個weekend先打下EO月任.
咁你冇Nelson E7p2打算點打?
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2020-7-29 22:23 發表
E7乙爽打進行中
願Boss3 削血途中撈780

南達科他不良妹還不錯, 我覺得中破更正
南達係唔錯(因為Helena太悲劇)
原來你未有齊柏林架? 要撈囉
俾我打的話(ry

呢邊用左兩日清晒EO同月任.
活動打到E6p2斬殺, 等友軍中.
因為我...我真係好想俾科科威返次...
人地咁耐以黎第一次實戰...下次真係唔知要等幾時...
謎之音: 然後強友軍由科羅拉多領軍(拖
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2020-8-2 20:13 發表
鈴谷智商上線啦!!!!!

首先風雲一個瞄頭打514,然後鈴谷再上線收頭

!!!
尤大打快d呀! 唔好輸呀!
配置呢X你
俾我打的話(ry

E6甲clear! 科科首捷!

不是靠人所見, 也不是看數據, 乃是出於信心.

你們只管憑著信.

科科就會回應你們的信心.

靠著科科, 凡事都爆擊.

科來了, 是要叫你們通E6. 並且通關有餘.

相信科科, 王點科科? 用科科卡斬30場, 用老納5場斬?
是你信不足.

因為, 4場斬 (4出3入, 1S2A). 即使斬失敗都次次打剩大破王(<200血). 最重要, 3場都發動特攻.
彷彿連對面都感受到科科想發動特攻的決心
偏偏都打不中3位戰艦, 也不打2隊! 可憐其餘3位重航巡.
斬殺場夜戰旗艦夕立CI斬王. 都不用勞煩時雨綾波出手也S.
通關有餘, 通關有餘.

=====================
1隊

2隊

Fletcher 2號機. 撈左唔夠2個月就上場.

陸航全放王, 全部滿熟練, 斬失敗就F5保熟練.
1) 陸偵、34型*3
2) 野中、陸偵(熟)、銀河*2
3) 野中、陸偵(熟)、銀河*2
消血只出王支.(2隊夕立時雨Fletcher先制反潛, 沒燈)
斬殺道中反潛支援, 王點炮擊支援.

消血: 10出9入, 1S9A(斬王2次), 1 N點勸退. Colorado特攻9場發動3次.
斬殺: 4出3入, 1S2A, 1 N點勸退. Colorado特攻3場發動3次.

============================
後感(重要):

首先, SoDa超正. 開正我杯茶.

重點, 純鬥氣+想俾科科威下.
我亦唔打算E7p2用Nelson.
有Nelson就用Nelson吧,

===================================
恭喜兩位首捷, 1甲1乙差個丙
等火鴉返黎
丁就留返俾M提
冇錯, 兩位都首捷.
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2020-8-5 01:19 發表
2出1入, 2出都看漏熊野不出裝 (被V大鬧了
...
既然你都出到聲...(磨拳
點止.
2連卷雲用燈吸火, 但反潛夕雲用照明彈. 係咪應該掉轉呢?
2連風雲做乜裝見張?
噴射機放9格, 艦戰放12格又係咩自綁play?
.......好, 冇勒.

恭喜晒先ww
明明對面人地成5隻姬, 你都可以日戰S勝. 有夠誇張.

俾我打的話(ry

回復 6824# 尤利西斯 的帖子

補充下E6後感
過左拖你時間既E5後
總算有個做得幾好既關卡, 獎勵合理兼吸引
講真亦都唔難打, 可惜你冇打甲.

道中短而簡單, 全程空確, 王點同對方鬥互毆
比叡霧島倍卡火力好值得期待, 平A打480我都見過.
二隊更加係可以精英盡出
時雨綾波夕立呢個鐵三角組合曾幾何時係尾關斬殺必用
夜戰火力由二百到七、八百都有可能.
如果可以俾雷巡上場相信會更爽

好難得...有得讚...

==============================================
暫時關卡斬殺難度排名:
E4 > E6 > E5 > E2 > E1 > E3

純睇斬殺機率我絕對覺得E4難打過E6. 要博既野比較多.
道中難度冇得比, 王點完全睇3位航母有冇九三一剩、打唔打岩人、爆唔爆擊.
入到夜戰亦有機會打唔穿王.

E6倍卡可觀, 可以以全力同對方鬥砍.
夠爽, 抵讚.

好, 黎研究下E7.
SoDa依家23練度, 慢慢用演習練上去.
聽晚友軍到E7p2, 希望會輕鬆d.
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2020-8-6 16:44 發表
差小四,撈唔撈好…

拿, 都話架啦.
仲有時間、又有資源, 周回又唔難, 連友軍都俾埋你, 點會唔去撈四歲海防?

仲廢過馬路油既史上最垃圾艦娘,
未改得1格裝備欄,
34練度...34練度既海防竟然係做唔到先制反潛...!
真係唔想撈黎睇下?! 真係唔好奇?!
我為左1-5練佢食左幾多開幕雷你知唔知?!

唔可以...一定唔可以只有我.

好在係赤城配音, 而且口吃都有d特色
最重要唔算太樣衰, 生理上都可以接受到

俾我打的話(ry

想請教下俺嫁E7航巡同水打高戰既分配
我見大路既係利築水打,鈴熊機動
亦有好似你咁全部留機動,水打制空靠多摩由良Pola個d作水戰架
想問水打係咪純粹作水戰架?有需要上倍卡嗎?
主要考慮係之後開路破甲要水打打p2點之類

另外水打有需要上榛名呢d高戰倍卡嗎?
定係意大利、Iowa等高戰已經好足夠?
我慎防友軍黎要隨時轉人

最後妙高摩耶留機動定水打好?

唔該晒先
祝你撈到四歲海防
俾我打的話(ry

今次新泳裝係唔錯.
之但係...

點解黎姐一邊胸會唔見左.
當初有泳裝見證大和裝九一式pad既真偽
今有黎姐自暴其短.
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2020-8-7 00:55 發表
我見zekamashi攻略是 由良+築摩出水打; 鈴熊機動
也是海域卡優先出
Zekamashi因為攻略太快, 所以未必係最佳配置.
最多只可以做參考.
不過公平d講句佢既周回心得有時都幾可取.
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2020-8-8 01:27 發表
姜太公式釣魚, E2 3回取迅鯨, 收工 (史上最快??
咁索性撈埋其他吧?
真心推薦去E7p3撈齊柏林、屋代(順便)
撈完再考慮E2p2既Sara 2號、大和(順便)
(始終Sara我個人都建議雙持)
再撈完先考慮小四(E4p3)、屋代、日進2號(E6p2)
除非你未有Tashkent, 如果冇就最優先去返E1撈.

Tashkent(未所持) > 齊柏林(未所持) > Sara 2號 > 其他
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2020-8-7 22:12 發表
撈左E4成日,化左2萬幾油……

佐度對馬都出左5對,秋月2號都出來了

仍然沒看到小四

orz
我撈到秋月5號機添
加油

進王率/S率ok嗎?

====================

呢邊打到E7p1斬殺
再望返友軍, E7p2應該要換走Sara入瑞鶴.
原來Sara真係可以去E4、Nelson可以去E6.

俾我打的話(ry

發新話題