發新話題

[html5]KanColle 辛苦了

回復 5800# 尤利西斯 的帖子

穩到無論w
如果要微調排位, 就係將雪風放旗艦.
你肯定係魚雷CI啦, 放旗艦有機率加乘 (而且60運既雪風既加乘又會比其他50運既多少少),
又可以乘機放燈o係佢身上.
始終夜戰裝唔可能齊到 (因為電探要求).

唔, 我諗道中勸退主要原因係你唔夠4東海. 攻擊力真的差好遠.
流星已經係你最強反潛?
如果有以下艦攻就建議你換走東海隊個隻流星. (放心, 有6航程)
由強到弱.
TBN-3D[8反潛]、TBF[6反潛]、天山(友永)[6反潛]
(最好前兩者)

其餘都冇乜可以改住.
斬殺時再放上來幫你望.
點都幫你通全甲.
話晒我同俺嫁既結晶 (羞
不過星期一、二可能會有d難幫
我同老婆一周年
到時請俺嫁代勞

回復 5801# VVolf 的帖子

但是V大,
出了7次, 得1次那次入,
其他都是2隊3位最易被潛姬打爆...同埋雪風是大破王...(塞佢上頭, ZZ大破, 塞佢中位, 又係ZZ中, 塞尾反而沒事, 定係換時雨搶高運
看看Gotland 上3位, 3位的DD轉4位看效果(還掂佢都不是Boss 的主輸出, 用來做盾中破入王也好

還有發現是97-931艦攻又高反潛, 塞支援合用 (剛剛又發現, 塞多1格戰機...7格

刷返反潛支援閃先

2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

回復 5802# 尤利西斯 的帖子

咁慘…所以主要問題係道中
時雨都差唔得多,迴避、倍卡、運都不及雪風呢
唔……
咁啦,削血期你加多1隻先制反潛艦吧,總共3隻先制
(換走嵐)
斬殺先去返2先制

原來你有九七931……個隻係反潛機左好耐了w
只可以支援用,那傢伙放陸航既航程好短
總之先想辦法換走陸航個隻流星就好了

引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-12 20:29 發表
削血黎講, 或者...
你要唔要試下好似次朗咁
求道中穩陣佢兩隊陸基反潛
二式陸偵/大艇+艦載反潛機x3 飛C點
東海x4 飛ZZ點

條片 01:14:35

回復 5804# Blaze_Raven 的帖子

佢反潛機唔算多
計埋道中反潛支援可能分唔到兩隊

呀...
對唔住我又山埃左 Orz

剛才第8回第2次入王, 又射王830, A勝 (道中上線全都miss及支援中晒
ZZ 點先制已 完turn (抽中3隻)

斬剩2282/4000 (計4000HP的話), 3場全殺就KO; 可惜出不到胸熱
叫了她出來

撈船才是惡夢 Orz
隻長門現在109了...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-1-12 18:36 發表
其餘都冇乜可以改住.
斬殺時再放上來幫你望.
點都幫你通全甲.
話晒我同俺嫁既結晶 (羞
不過星期一、二可能會有d難幫
我同老婆一周年
到時請俺嫁代勞
ok,交比我睇
你放心去同老婆結晶

剛剛換妙高作尾刀, 再去劈815...叫白露作第3隻反潛, 同埋3隻反潛都中破不太夠力打王,
剩下1467, 應該打多一回入斬...3隻姬好怕...

卡斬殺...卡左9場
第一場斬殺斬失左俾隻王淨124血走甩左
之後就無左入過王點啦
四次係有人大破...
仲有另外四次係行左去V點

...話說T點去ZZ既條件係唔係要磯風、嵐、萩風三個之中有一個
兼艦隊總共有6個水上電探...?
我想完全避開個V點 Orz

發新話題