發新話題

[html5]KanColle

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-1-8 13:27 發表
哇, 0制空? 你當空襲點死架咩. 呢個似M提打法多d
就係話啦...

抄功課搵到人地既功課都係唔係點理制空Orz
我R曬頭但都係照抄...然後改做Passive Voice
功課都係應該自己做
改完試左場無王點支援都S到
等遠征返黎出王支打埋去

多謝各路英雄拔刀相助 (人)
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-8 14:17 發表
他那日直播自己說 自己細個那時由日本搬家來台灣
仲有就是,大發89有加成
我那洞打落伊勢度😅
大發89係啲咩加乘

!!!幾時?!
竟然係咁
有睇佢Youtube啲片同直播但無追足 miss左Orz
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 Blaze_Raven 於 2019-1-8 14:46 發表

大發89係啲咩加乘

!!!幾時?!
竟然係咁
有睇佢Youtube啲片同直播但無追足 miss左Orz.
沒有運量加乘呢
剛測試了,跟普通大發一樣

引用:
原帖由 VVolf 於 8-1-2019 13:27 發表
1) 你伊勢這樣沒連擊, 你知道麼?
2) 雙戰艦的效益不高, 尤其你這樣兩個都沒徹甲彈, 打王其實是R痕.
所以戰艦只為道中穩定+王點二輪炮擊. 1架夠的了.
但次郎扔 3隊陸攻已經殺剩2-3隻, 王2/3血
S勝都75 unit
帶鬼怒又有得加少少
引用:
原帖由 Blaze_Raven 於 8-1-2019 14:46 發表
大發89係啲咩加乘
!!!幾時?!
竟然係咁
有睇佢Youtube啲片同直播但無追足 miss左Orz
那集好像是E3運送那集: https://youtu.be/yYRVLy0DTPw?t=8787
2h:26M 那段...他都係打一小時就完了運輸

2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

說來6ss流很吃運氣
保底7水戰已經可以入場玩賭對面出低制空
但實際上要100%每次都確保 卻是要12水戰滿才行

引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-8 18:41 發表

但次郎扔 3隊陸攻已經殺剩2-3隻, 王2/3血
S勝都75 unit
帶鬼怒又有得加少少

那集好像是E3運送那集: https://youtu.be/yYRVLy0DTPw?t=8787
實際陸攻大部份時間在王點都是賣萌的

引用:
原帖由 markronald 於 2019-1-8 19:02 發表
說來6ss流很吃運氣
保底7水戰已經可以入場玩賭對面出低制空
但實際上要100%每次都確保 卻是要12水戰滿才行
3隊陸航打落去有幾難空確……
我6SS 10水戰都全部輕鬆一場過,抽中過幾次最高制空4G
當然是0勸退

別忘了E1E2送的陸偵可以拉航距(E2的+2),而且有出擊制空加乘
E3空襲點最遠只有6
換言之可以拉到只有4航距的飛燕244,紫電343,Spitfire IX熟練,飛燕一型丁呢d怪獸級戰鬥機出去打(超爽w)
再說,不是每一點都要空確嘛
DTU只需空優

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-1-8 19:35 發表

3隊陸航打落去有幾難空確……
我6SS 10水戰都全部輕鬆一場過,抽中過幾次最高制空4G
當然是0勸退

別忘了E1E2送的陸偵可以拉航距(E2的+2),而且有出擊制空加乘
E3空襲點最遠只有6
換言之可以拉到只有4航距 ...
我只有7水戰啦 (掩面
10水戰的確輕鬆輕鬆就是~只有最高制空的那個才有機會空確不了
陸偵那個好物當然已經投入使用了w

回復 5766# VVolf 的帖子

E3 開路, D人教 潛母流 用來做空襲點 空優, 全隊塞6-8水戰
陸航就用來集中炸你要去那點, 頂多一次炸2點好了

炸晒就分2次作基地空襲, 空確2次(甲乙都是2次, 丙1次)

我只有7水戰...明日才有得改多隻二式水戰 (無瑞穗呀, 親

2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-8 20:06 發表
E3 開路, D人教 潛母流 用來做空襲點 空優, 全隊塞6-8水戰
陸航就用來集中炸你要去那點, 頂多一次炸2點好了

炸晒就分2次作基地空襲, 空確2次(甲乙都是2次, 丙1次)

我只有7水戰...明日才有得改多隻二式水戰 (無 ...
7水戰其實如果對面出中/低制空組,
其實都safe~不過可能要走多幾轉
終於開完路ry
潛水隊萬歲~!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 5769# markronald 的帖子

DTU>FI>KN?

本週末再有增援的友軍支援

發新話題