發新話題

[html5]KanColle 辛苦了

回復 5750# tcdpels 的帖子

2M
你來了 係唔係要叫人得生命

話說你配置係點 可唔可以借黎參考下
我呢邊叫曬救命 卡到叭係到

4 戰機兩隊
一輪飛F三輪飛I
1 戰機 3 陸攻
兩輪飛王(S)點
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 5751# Blaze_Raven 的帖子

我是抄人(台灣日本人 次郎), 組這樣, 未打,有更高級的裝(510炮)就用

3陸航都是陸攻, 扔運輸王

2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

回復 5752# 尤利西斯 的帖子

我諗佢應該只係個台灣人…唔係日裔…?

我都想有510炮

點解我睇親啲攻略抄親個啲功課都係叫我用一輕巡五驅逐Orz

同埋呢個排陣咁奇怪既…
點解企隊尾有迴避加乘既驅逐企隊頭
有兩架戰艦又唔俾長門、伊勢企一、二位開Breast Fire胸熱炮…

引用:
原帖由 Blaze_Raven 於 2019-1-8 02:11 發表
2M
你來了 係唔係要叫人得生命

4 戰機兩隊
一輪飛F三輪飛I
1 戰機 3 陸攻
兩輪飛王(S)點
其實你卡左係咩位?

道中支援要放

1隊40飛F跟I
2隊04飛王 (其實打不出什麼傷害,就放放煙火而已)
每程s勝80運

瑞云對我家伊勢是必要的
請把瑞云換成正常水偵

我是不會換的!LONG LIFE瑞云!

引用:
原帖由 Blaze_Raven 於 2019-1-8 12:00 發表

我都想有510炮

同埋呢個排陣咁奇怪既…
有兩架戰艦又唔俾長 ...
迴避加乘既驅逐企隊頭係想過空襲個時警戒過去

一輕巡五驅逐係自殺式all or nothing攻勢 WWWW
同埋其實1架bb都夠s,你想穩s既可以落王支

宜家主要卡P點
本身I點空襲好卡但係我宜家放左三隊戰機去情況好左少少...但係係咪王點要兩隊陸航(喊出黎
引用:
Sor for 1999
我既意思係警戒陣個時驅逐企第4至6位有額外迴避加乘
但係俾大船企後面等驅逐唔使俾人瞄都好似都係一樣
Anyway
重點係點解唔俾長門用特效炮...

一輕巡五驅逐火力咁低...似Nothing or Nothing多過All or Nothing Orz

回復 5756# Blaze_Raven 的帖子

https://www.ptt.cc/bbs/KanColle/M.1546185891.A.E36.html

我全部攻略法都是抄這位影刃兄的作業

456號位雖然有回避加成,但給了大發驅逐的話就沒有火力清道中點
FGO ID:262,552,448 新手腿皆歡迎

E3p1配置

追求S勝、道中穩定
每次S勝運64, 運6次剛剛好.
陸航2隊4陸攻放王, 1隊4陸攻放L點. 叫王點支援.
伊勢機銃+電探有對空CI.江風、長波倍卡.
6出6入, 6S, 0勸退.

加入戰艦道中有2次炮擊, 不會吃閉幕雷.
4~6放攻高防高, 而且不會受警戒陣影響火力的大船, 用來清道中的船.

引用:
原帖由 Blaze_Raven 於 2019-1-8 02:11 發表

哇, 0制空? 你當空襲點死架咩. 呢個似M提打法多d

引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-8 06:17 發表
我是抄人(台灣日本人 次郎), 組這樣, 未打,有更高級的裝(510炮)就用
3陸航都是陸攻, 扔運輸王
1) 你伊勢這樣沒連擊, 你知道麼?
2) 雙戰艦的效益不高, 尤其你這樣兩個都沒徹甲彈, 打王其實是R痕.
所以戰艦只為道中穩定+王點二輪炮擊. 1架夠的了.
引用:
原帖由 markronald 於 2019-1-8 12:16 發表
道中支援要放

1隊40飛F跟I
2隊04飛王 (其實打不出什麼傷害,就放放煙火而已)
每程s勝80運

瑞云對我家伊勢是必要的
請把瑞云換成正常水偵

我是不會換的!LONG LIFE瑞云!
去除瑞雲, 本來你呢個配置幾好, 直到你叫出道中支援.....
支援效果會看你選的陣型, 你道中如果用警戒陣, 支援會很低攻. 別放道中支援!

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-1-8 13:27 發表

追求S勝、道中穩定
每次S勝運64, 運6次剛剛好.
陸航2隊4陸攻放王, 1隊4陸攻放L點. 叫王點支援.
伊勢機銃+電探有對空CI.江風、長波倍卡.
6出6入, 6S, 0勸退.

加入戰艦道中有2次炮擊, 不會吃閉幕雷.
...
放心警戒我只係係空襲點放w
我呢個陣就係要單縱壓殺道2個海戰點w  始終能確實殺光了,正面殺爆比較好

這種程度的錯不會犯呢!
我會犯更基本的然後別除去瑞云呀! 不,除去就好

引用:
原帖由 Blaze_Raven 於 8-1-2019 12:00 發表

我都想有510炮

同埋呢個排陣咁奇怪既…
有兩架戰艦又唔俾長 ...
他那日直播自己說 自己細個那時由日本搬家來台灣

仲有就是,大發89有加成
我那洞打落伊勢度😅

2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

發新話題