發新話題

[html5]KanColle

引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-5 13:45 發表
回v大
之前更傻傻的,奶路臣仲用那枝2級炮
明明個倉有那枝圖上面那個連機槍的

配錯381的老馬...就是名字太長w
Sor 放左山埃
我睇都無留意到你個支係381唔係381改 Orz
淨係留意到你個艦隊名俾野遮住左睇左做啲奇怪既野...

我都斬左E2啦
...我都覺得係真係好易既
入左夜戰攻擊力無加乘既艦都可以隨便二連擊打到100以上...
Nelson肯Nelson Touch既話甚至可以日戰全清S勝 lolz
無錯 我睇唔起雙Dyson淨係放道中同陸航打 NelsonTouch係王點用
另外話說 E3隻boss張立繪好恐怖咁

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我看還有十萬油彈應該可以打甲吧
e3完boss1開路再打一次後,
應該 出SS 應該ok (之前老馬又沉了隻401

長門熱配 1CA-雙航巡+丸/ 一CV+雙航巡+丸也可
這樣六水戰應該夠玩

2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-5 13:45 發表
我覺得E2開點應該先做最遠L, N
近那些過了N 才算也可,這樣做我覺得最好效率
因為近那些求其道中都會做到
反而遠的最煩

回v大
之前更傻傻的,奶路臣仲用那枝2級炮
明明個倉有那枝圖上面那個連機 ...
嘛ww錯炮沒事的w別錯艦就好了
說來這邊剛花了一天把新年任解完,
然後加起手上的6架,
又是時候用7水戰+1瑞雲在e2王點搶空優www

瑞雲很值得信賴

回復 5743# markronald 的帖子

得9架機既位都裝水上轟炸機...
你不如轉做水上電探
等二隊多一隻船可以轉裝機槍 多個機會係門口打PT好過啦...

引用:
原帖由 Blaze_Raven 於 2019-1-7 15:48 發表
得9架機既位都裝水上轟炸機...
你不如轉做水上電探
等二隊多一隻船可以轉裝機槍 多個機會係門口打PT好過啦...
如果轉左要空優就好緊, 一個唔小心空均左就HOLY
暫時行三轉都有5-8機剩, 係睇今晚夜d斬殺點
可能穩陣d派雙支援充場

回復 5745# markronald 的帖子

認真: 常去廁所的小學生好好打pt WW
至少2隊3隻DD, 有一隻上男廁, 一隻AA, 一隻連擊, 有打洞的都放機鎗

看人打, E3有開神鷹支援就不叫神鷹支援 (出場的船友軍不出動 W

2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

E2甲突破~ 然後到E3要思考人生打甲還是乙了

話說我還想說斬殺怎麼也應該會打到夜戰
結果第一輪炮擊尾段就被古鷹打爆了

回復 5747# markronald 的帖子

給你個參考

我E2很爽的打乙了,然後E3選了甲

然後FGO要全速追活動

FGO ID:262,552,448 新手腿皆歡迎

引用:
原帖由 tcdpels 於 2019-1-8 00:21 發表
給你個參考

我E2很爽的打乙了,然後E3選了甲
然後FGO要全速追活動
好吧~WWW
然後FGO我還沒開始打活動,艦活優先

引用:
原帖由 markronald 於 2019-1-8 00:30 發表
好吧~WWW
然後FGO我還沒開始打活動,艦活優先
這次活動還可以,時間夠長,不過由於我遲了(昨天才破完2-3),要在換日內開齊設施拿點數才勉強拿50萬呼符(我猜)

還有幹,福袋大半PACK+今日半PACK追麻雀失敗,要再上訴,我要居合啦啦啦啦啦

E-3 P1完打

出擊次數大約是1x+1
因為運輸精算師如我,留了2血來作斬殺

然後S勝有3次,A勝幾次,勸退N次
不過沒關係, 因為我來了

當然是因為資本主義萬歲呀不然能是甚麼

老子有油彈,老子有水桶
縱然道中退,再戰亦無妨

然後E3機關研究一下明天開,下一回且看M提削血撈船傳
FGO ID:262,552,448 新手腿皆歡迎

發新話題