發新話題

[html5]KanColle

話說很奇怪e2 p1一開始,
1ca 1cav 1cl 3dd
會跑到c點被伏擊?

明明看別人都沒提到過的說
好...原來我放錯了一個對空電探

回復 5711# markronald 的帖子

Mark哥老馬w
Btw, 所有關都要帶水探,空探是沒用
對空應該只有GFCS 計水探,其他不算
2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

第20場,出貨啦!
還差早波…

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

E-2 乙 突破

這王真軟
E-3要撈船,應該是丙走向,再等個一兩天看看有沒有決定性的攻略

引用:
原帖由 tcdpels 於 2019-1-3 21:49 發表
這王真軟
E-3要撈船,應該是丙走向,再等個一兩天看看有沒有決定性的攻略
作為一個斗M,怎麼可以不打甲

給我打甲

卡E2開路中...
有冇一些較安定的配置??
我正用:

0103:
開了A, L, N 空優, 基地空優, 白字都未出route 2??
13        A空優
14        A空確, 基地無空優取白字, L, N空優, N未用陸航空優(即是要?
15        A空優, 基地空優橙字

2019/01/21, day2066, rank 664 ||| 本尤 艦Colle 初甲同日取得

開完E2圖

今晚打左四個幾五個鐘
主要都唔係開點而係打新年任
2-2, 2-3, 2-4個個任真係煩到一個地步...

暫時E2甲clear. 早波周回中

E1p1: 5出4入1勸退. 2S2A.
E1p2: 5出5入, 3S2A. (斬殺出王點支援)
E2p1: 4出4入, 4S. (斬殺出王點支援. 陸航4陸攻放王.)
E2p2: 5出4入1勸退, 4S. (全程雙支援, 2隊陸航4陸攻放院長點.)
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-3 23:58 發表
卡E2開路中...
有冇一些較安定的配置??
我正用:

0103:
開了A, L, N 空優, 基地空優, 白字都未出route 2??
13        A空優
14        A空確, 基地無空優取白字, L, N空優, N未用陸航空優(即是要?
15 ...
未出現新點99.9%是你沒有配合陸航拿A、L、N點的空優.
一定要放陸航去該點.

優化開點配隊, 可以.
例如為何你不考慮雙戰艦? (為甚麼要把p2王點有倍卡的比叡用在p1...)
其次我會將航巡轉輕母 (3艦戰+電探), 我試過6水戰捱到N點中左4姬沒空優, 超崩潰......
建議2戰1輕母1重/輕巡2驅
當然如果你覺得航巡可以幫手打下的話就繼續用
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-1-3 18:16 發表
Mark哥老馬w
Btw, 所有關都要帶水探,空探是沒用
對空應該只有GFCS 計水探,其他不算
只要有5索敵就會計水上. 所以其實好多空電探係當對空+水上.
FuMO探、SK+LG、21對空電探改、42對空電探、大和探等等都算.
應該話, 對左13號、13號改、21號之外, 都算.
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2019-1-2 13:37 發表
E2P2咁簡單,王點空均都斬啦,洗乜開捷徑
想到要周回, 又想打晒event所有野...所以...
嘛, 起碼依家周回可以打少個空襲點, 又可以裝少個電探

恭喜通關+撈Johnston~
我現正周回E2撈甲波. 迫住上雙支援...

回復 5716# 尤利西斯 的帖子

除左狼兄所講既
唔差在帶埋維修女神
開圖唔使水上電探避伏擊 可以取代曬啲電探去

話說原來Part2 比叡有倍率…

引用:
原帖由 Blaze_Raven 於 2019-1-4 13:48 發表
除左狼兄所講既
唔差在帶埋維修女神
開圖唔使水上電探避伏擊 可以取代曬啲電探去

話說原來Part2 比叡有倍率…
係喎, 係唔駛電探
我用6SS去解, 所以唔知...

比叡係呀, 霧島都係. 王點可以一下一隻
以下係全部關卡既倍卡艦

發新話題