發新話題

[And/iOs] Summons Board, 預定第4次Keroro合作.

回復 20# MythSearcher 的帖子

第一日開始玩應該有50石 當時都派左成個月石咁濟

引用:
原帖由 061222 於 2014-3-22 20:53 發表
第一日開始玩應該有50石 當時都派左成個月石咁濟
可惜我最近才開始玩.
現在基本隊型已定, 剩下的大概是會儲下來了.

我的火Pixie給我餵了10隻暗雀之後變了火闇, 這正常嗎?

回復 22# MythSearcher 的帖子

食得咩屬怪多就會有副屬 水火木一個 光暗一個

引用:
原帖由 061222 於 2014-3-22 22:48 發表
食得咩屬怪多就會有副屬 水火木一個 光暗一個
即是我可以玩水火光之類的三屬?

回復 24# MythSearcher 的帖子

姐係 水/火/木 一隻副屬 光/暗一隻副屬 副屬會加10%剋攻 不過敵人打你都係加10%攻

引用:
原帖由 061222 於 2014-3-23 11:06 發表
姐係 水/火/木 一隻副屬 光/暗一隻副屬 副屬會加10%剋攻 不過敵人打你都係加10%攻
=3=

我留意到一些原本沒屬性名的在餵一堆之後加了屬性名.
但原本就明顯有屬性加成?
(例如明明是光的, 沒餵之前沒寫光, 餵了之後寫了光)

回復 26# MythSearcher 的帖子

咁就係多左光副屬

引用:
原帖由 061222 於 2014-3-26 17:54 發表
咁就係多左光副屬
即是本來是黃色的Angel原本沒有光屬, 加了字之後才變光屬?

回復 28# MythSearcher 的帖子

原本係光屬 不過多左光字就有光副屬 打暗怪會加10%攻 比暗怪打都會扣多10%血

引用:
原帖由 061222 於 2014-3-26 22:49 發表
原本係光屬 不過多左光字就有光副屬 打暗怪會加10%攻 比暗怪打都會扣多10%血
那麼如果我找隻木怪, 拿火副屬, 打水怪時就會受更多傷害, 但攻擊力會下降?

發新話題