標題: [2019年7月番] 新番(ry)&視頻&討論區 [打印本頁]

作者: 藍希萊    時間: 2019-6-8 22:08     標題: [2019年7月番] 新番(ry)&視頻&討論區

視頻
https://www.bilibili.com/video/av53686768?from=search&seid=15162611872592777433

列(ry

又是一堆穿越系/網遊系/轉生系的一季, 繼續打機

過勞人加班事件簿
應該是唯一會追的一部

你遭難了嗎
漫畫頗有趣,但不是會花時間看動畫版的類型......

戰姬絕唱第5季
自第二季後人物過多劇力漸漸走下坡,且看第5季表現能否回升了

GRANBELM
原創番? 好似幾有趣

致曾為神之眾獸
還以為比較貼近主流的結婚指輪物語會先動畫化,[strike]不過也好,這部比較對口味[/strike]

拳願
這部應該不用多說吧?
作者: unsx    時間: 2019-6-9 00:35

你遭難了嗎漫畫不錯,唔知動畫點.
作者: 風之魂    時間: 2019-6-9 00:42

雪音醬還在就會繼續追戰姬絕唱……
作者: 范良極    時間: 2019-6-9 19:00

忙到X街.....到今日先得閒去down番D動畫
(1月後半開始就無down,然後差不多整個4月大半無DOWN)

話咁快又話到7月....
時間過得真X媽的快.....
作者: 尤利西斯    時間: 2019-6-9 20:43

次郎點評:
[youtube]YNBbupBN-c4[/youtube]

追:
實況主的逃脫遊戲,
異世界超能魔術師
平凡職業造就世界最強
普通攻擊是全體二連擊,  這樣的媽媽你喜歡嗎?
在地下城尋求邂逅是否搞錯了什麼 第二季
魔法禁書目錄外傳 科學一方通行
為了女兒,  我說不定連魔王都能幹掉。
GRANBELM
只要長得可愛,  即使是變態你也喜歡嗎?

慢慢看
重來吧,  魔王大人!
COP CRAFT
街角魔族
戰姬絕唱SYMPHOGEAR XV
彼方的阿斯特拉
魔術學姐
炎炎消防隊
擅長捉弄人的高木同學 第二季

收全集:
女高中生的虛度日常
騷動時節的少女們啊
你遭難了嗎?
艾梅洛閣下II世事件簿

先觀望
Dr.STONE
流汗吧!健身少女
海盜戰記
獵獸神兵
作者: 暗之彗星    時間: 2019-6-9 22:17

今季超多番想睇,加上4月有d半年番,但又唔想追太多,暫時都未有計劃。
作者: lau    時間: 2019-6-10 01:46

引用:
原帖由 范良極 於 2019-6-9 19:00 發表

忙到X街.....到今日先得閒去down番D動畫
(1月後半開始就無down,然後差不多整個4月大半無DOWN)

話咁快又話到7月....
時間過得真X媽的快.....
忙到X街+1
連超想看的仙狐都只係很隨意的看了一點
作者: 范良極    時間: 2019-6-12 15:35

2019年7月預定
100%必看
擅長捉弄人的高木同學2
科學一方通行
普通攻擊是全體二連擊,這樣的「姐姐」你喜歡嗎?
在地下城尋求邂逅是否搞錯了什麼II

80%會看
你遭難了嗎?(.....鬼父(大誤))
為了「姐姐」,我說不定連魔王都能幹掉。
女高中生的浪費青春 (很久沒聽到 豊崎愛生 了)
Dr.STONE
海盜戰記
平凡職業造就世界最強
異世界超能魔術師

=============================
兩套異世界....總感覺怪怪有伏味的感覺....
作者: MythSearcher    時間: 2019-6-12 16:09

引用:
原帖由 范良極 於 2019-6-12 15:35 發表
2019年7月預定
100%必看
擅長捉弄人的高木同學2
科學一方通行
普通攻擊是全體二連擊,這樣的「姐姐」你喜歡嗎?
在地下城尋求邂逅是否搞錯了什麼II

80%會看
你遭難了嗎?(... ...
普二全漫畫超難頂, 少數我看不下去的作品之一.
單是那個白瀨在公會出現時的對話已夠我反
作者: 范良極    時間: 2019-6-12 16:23

引用:
原帖由 MythSearcher 於 2019-6-12 16:09 發表

普二全漫畫超難頂, 少數我看不下去的作品之一.
單是那個白瀨在公會出現時的對話已夠我反
咁那兩套異世界呢?
作者: MythSearcher    時間: 2019-6-12 16:28

引用:
原帖由 范良極 於 2019-6-12 16:23 發表
咁那兩套異世界呢?
平凡職我有看, 基本上主角很快變無敵的典型異世界作品.
算是看得下去但並非特別好的作品, 最少沒好到我會去找原著小說來看的程度.
我看得下去的作品中是中至中下水平.
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-7-2 17:42

(ry

頂返個post上黎先
作者: unsx    時間: 2019-7-2 17:50

搬!!
[attach]28307[/attach]
作者: 暗之彗星    時間: 2019-7-2 23:08

引用:
原帖由 unsx 於 2019-7-2 17:50 發表
搬!!
岩岩發現B站買左呢兩套嘅港澳台版權。之前唔打算睇魔術學姐,依家B站咁我都追埋先
作者: VVolf    時間: 2019-7-6 11:18

今季好多野想睇, 大鑊...
個魔術學姐俾我個感覺有d似粗點心. 女主相似度甚至成個餅印.
遭難就...角色我係覺得麻麻地. 但劇情又意外地睇得落. 有d求生知識都幾新鮮.
可能同我以前追人在野有關. 對呢d求生有一定好感.
我諗成功定失敗就好睇其餘3位女角日後既發展成長.
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-7-6 11:32

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-7-6 11:18 發表
今季好多野想睇, 大鑊...
個魔術學姐俾我個感覺有d似粗點心. 女主相似度甚至成個餅印.
遭難就...角色我係覺得麻麻地. 但劇情又意外地睇得落. 有d求生知識都幾新鮮.
可能同我以前追人在野有關. 對呢d求生有一定好感 ...
[strike]你d妹妹去哂邊[/strike]
作者: VVolf    時間: 2019-7-6 12:20     標題: 回復 16# 柳釗無穆 的帖子

冇妹妹? 鬼滅咁Q大個妹妹o係度w
今季新番既話暫時只有《只要長得可愛就算是變態》那套有妹妹.
果然世人仲係未開竅. 本教主仲未收得山住.

騷動時節的少女
叫騷女好了. 或者叫節操少女. 甚麼青春文學部純情少女, 幾乎都圍繞住性的話題.
連火車入山洞都當成OOXX...但又不是妄想學生會那種. 係好鬼...純情無知兼正經個種?
相當意外...吧?
[attach]28317[/attach]

[attach]28318[/attach]

呢個分鏡認真犀利...邊個咁好想像力...
[attach]28319[/attach]

[attach]28320[/attach]

作者: 藍希萊    時間: 2019-7-6 22:52     標題: 回復 17# VVolf 的帖子

過勞人事件簿也有妹妹耶, 雖然是義妹
作者: 尤利西斯    時間: 2019-7-6 23:17

Dr Stone: 我轉次序為 「必追」, 這片又係sim city, AOE+冒險 (我覺得少年Jump改篇在Bakuman之後的新作已很少好像One piece般的大改/硬塞/ 拖劇情, 多數轉成篇章式季度改篇, one piece 動畫現在做到登陸了 和之國, 找時間補返先, 好耐無收了)

為了女兒, 老豆可以去到幾盡: 「必追」, 自己老婆自己養

「金髮雷姆」: 看來是畫面劣化的overlord 式魔王爽片; 可以一看

魔術學姐: 粗點心女主的視感+ 此學姐真的好煩, 不過不是梓喵聲演就是了; 想找笑片可一看

阿斯特拉: 我已經看了原作的頭+尾, 中間就看動畫說故事了; 還OK, 例追

作者: penpen2009    時間: 2019-7-7 02:29     標題: 回復 17# VVolf 的帖子

那個男的未免太鎮定了www
作者: 暗之彗星    時間: 2019-7-9 13:58

平凡職業 + 變態也喜歡嗎 01
睇完簡直想打人,制作極差。

炎炎 01
係咁插回憶,好影響觀感,不過製作好,希望節奏後面有改善

高木2 01
關鍵字:催眠、奴隸

岡媽簡直係7月番救星,第一集真係好睇,鐵血第二季同迷家我當無睇過

坐等星期六JC四連
作者: unsx    時間: 2019-7-9 15:22

DR.STONE

科學求生! 幾有趣,主角只係城市生活高中生,就算係人肉WIKI都冇體力同手藝去攪咁多野的說.

咁勁!?數到唔多!? 我數60秒都難,而且唔準....
[attach]28325[/attach]

網紅!!

我都睇唔少,SUPER A.I.(artificial idiot)打機好好睇. 鬼妹MARZ打機好好睇(好靚女 )
草泥馬!!
[attach]28326[/attach]

不止是可愛而且是變態那不是完美了嗎?

[attach]28327[/attach]

某AV系列
[attach]28328[/attach]

筋肉JK

不算肥.
[attach]28329[/attach]

20KG對沒練過的JK來說太重了吧?
[attach]28330[/attach]

某國產動畫角色
[attach]28331[/attach]
作者: 藍希萊    時間: 2019-7-10 10:08

cop craft
奇幻自衛隊世界觀+西劇警匪片結合意外地好睇
節奏明快且無多餘支節,唯尾段動作場境轉得太急不夠流暢

ヲь⑦мюу
魔法少女+機人互鬥番
劇情老梗但機人戰做得不錯
作者: MythSearcher    時間: 2019-7-10 11:29

引用:
原帖由 藍希萊 於 2019-7-10 10:08 發表

ヲь⑦мюу
這比例和外型, 怎麼這麼像霸王大系龍騎士...
題外, 話說霸王大系動畫版沒做到漫畫的完結篇很可惜.(反而漫畫版有段故事直接叫人去看動畫版.
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-7-10 12:25

可愛變態1

嗯…睇黎妹妹先係最終贏家? :thinking:

@VVolf 你又有眼福了(暴露狂妹妹
作者: unsx    時間: 2019-7-10 19:15

JK遇難!!

美少女剛脫下的~~~~
[attach]28332[/attach]

放心交給我吧!
[attach]28333[/attach]

[strike]我要飲奶!![/strike]
[attach]28334[/attach]

JK

[attach]28335[/attach]

中二
[attach]28336[/attach]

寫作一讀作二之前....真的!?
[attach]28337[/attach]

神獸

一大片平地,對方有槍有砲有城牆. 正路冇人會用步兵衝的吧????
[attach]28338[/attach]

原來有開掛部隊.....咁之前為咩要步兵衝呢???
[attach]28339[/attach]

這套制服也太邪惡了吧?
[attach]28340[/attach]
作者: VVolf    時間: 2019-7-11 10:34

太....太多想睇...幾乎睇親第一集就想睇落去.
今個7月咩事...
放棄節操少女、健身妹.
引用:
原帖由 藍希萊 於 2019-7-6 22:52 發表
過勞人事件簿也有妹妹耶, 雖然是義妹
就憑左你呢句(ry
然後發現原來係fate系列. 竟然係成年版Waver.
完全唔知....見到II世以為係咩第二季...orz

講返妹妹
[attach]28341[/attach]
可怕. 竟然認自己親哥哥既仇家做義兄.
我......我ok, 我可以.橫掂個親哥哥係人渣一個.
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2019-7-10 12:25 發表
可愛變態1

嗯…睇黎妹妹先係最終贏家? :thinking:

@VVolf 你又有眼福了(暴露狂妹妹
正. 期待哥哥覺醒妹控屬性的妹妹正正是天下為妹者的典範.
哪個贏沒所謂. 妹妹在我眼中一出現就壓絕全場.
情信和內褲, 一看就知道是妹妹送.
[strike]我心裡面個妹妹告訴我[/strike]動畫都俾晒暗示.

話說呢套做得幾好睇. 畫面保持到ok水準. 畫風我都幾buy.
都算睇得好舒服好流暢.
CV更加值得期待, 下野絃好耐冇見, 係自從[strike]緣之空[/strike]笨測以後吧?
平凡就職就真係節奏好Q差.

作者: unsx    時間: 2019-7-11 13:36

魔王
一般野,可睇可唔睇.

都是一班年輕大叔. 我入賭場被查年齡
[attach]28342[/attach]

北斗之拳
[attach]28343[/attach]

Cop Craft

不錯不錯. 又係幼女加大叔組合呢,大姐正太組合歸同一類.

向同事家人報死訊呢......................................................................................................................
[attach]28344[/attach]

幼女! 沒歐派!
[attach]28345[/attach]

魔術歐派!!

[attach]28346[/attach]

筋肉JK

..................
[attach]28347[/attach]

原來是拳手!?
[attach]28348[/attach]

[attach]28349[/attach]

彼方求生

今季咁多求生,科學求生,JK求生,太空求生
點分辨食唔食得?船上有冇設備?

[attach]28350[/attach]

咁勁!?

[attach]28351[/attach]
作者: penpen2009    時間: 2019-7-12 02:53     標題: 回復 23# 藍希萊 的帖子

不是魔神英雄傅嗎?
白色的那個根本就是創界山龍神號www
作者: MythSearcher    時間: 2019-7-12 09:59

引用:
原帖由 penpen2009 於 2019-7-12 02:53 發表
不是魔神英雄傅嗎?
白色的那個根本就是創界山龍神號www
因為主角機高冠加超橫肩, 所以第一眼印像很像霸王大系的主角機.
現在只看本體比例和其他機體的確較像魔神英雄傳.
(霸王大系的機體比例較高和上臂及大腿很幼)
作者: 尤利西斯    時間: 2019-7-12 11:39     標題: 回復 29# penpen2009 的帖子

滿月之戰
像魔神英雄傳+1  又成班女

只要長得可愛,即使是變態你也喜歡嗎?
畫面很Photoshop, 新晉太太是變態 +分

實況主的逃脫遊戲
草泥馬很煩

炎炎消防隊
大久保的長篇, 先看一下, 第一集唔插回憶幾時插??

平凡職業造就世界最強
食魔物造就世界最強

異世界超能魔術師
也是爽片+男主遲鈍番

戰姬絕唱 SYMPHOGEAR XV
延續上一季的殘黨故事

作者: penpen2009    時間: 2019-7-13 03:25

我已經把幾套穿越系的攪亂了

高木(人妻)好正
作者: unsx    時間: 2019-7-13 09:51     標題: 回復 32# penpen2009 的帖子

西片太太~~
[attach]28353[/attach]
作者: 藍希萊    時間: 2019-7-16 09:42

戰姬絕唱 SYMPHOGEAR XV 02
變身畫面超進化,鋼管舞成功將切歌的魅(色)力(氣)展現出來
但連續兩集倒敘法有點奇怪,突然來個十萬人平民便當亦有點變調……

作者: 尤利西斯    時間: 2019-7-16 10:53     標題: 回復 34# 藍希萊 的帖子

那個半空 10萬人場館超無喱頭
作者: unsx    時間: 2019-7-16 23:32

[attach]28354[/attach]

JK

好惡毒既詛咒!!
[attach]28355[/attach]

[attach]28356[/attach]

COP CRAFT
全都冇歐派的!?
[attach]28357[/attach]

幹!是成年人!?歐派呢?? 這是成年女主的歐派嗎???離普!!
[attach]28358[/attach]
作者: 藍希萊    時間: 2019-7-17 13:10     標題: 回復 36# unsx 的帖子

cop craft 02
合法蘿唔好咩

過勞人 02
明明係劇情片但目光完全集中在格蕾身上
作者: unsx    時間: 2019-7-17 13:22

歐派求生
感覺沒漫畫咁硬核,望之後好D.

[attach]28359[/attach]

[attach]28360[/attach]

魔術歐派
其實沒太多實際內容.......

貧乳的怨念
[attach]28361[/attach]
..............
[attach]28362[/attach]
作者: 風之魂    時間: 2019-7-17 23:17

平職
第一集完全不明就裡就直接掉下去……
連主角是異世界召喚過來都沒有交代耶……
而且絕望感……總覺得能處理得好一點
作者: VVolf    時間: 2019-7-18 17:00

今季異世界題材的作品好很弱........
一直以來, 基本上是輕小改篇我就會看.
就連之前那個手機開掛我都忍到尾.
但今次放棄了不少, 完全看不下去.

【力追+推薦】
普攻二連媽媽 (大力推薦)
Cop Craft (良作)
Dr. Stone (贏在題材)

【追】
城下城II (剛剛看完劇場版...眼濕濕呢...)
炎炎 (當翻新Soul Eater)
Index外傳一方通行
Fate外傳乜乜II世 ([strike]邊有人咁樣食雪茄[/strike] 隻貓貓好慘......)
可愛變態 (以輕小改篇來說, 比較有心機)
魔術學姊 (吐槽番, 附送波波&底底)
中之人實況

【應該繼續看】
重來魔王 (想不到頗有趣)
女高中生虛度日常 (吐槽番, 老師吐槽好鬼正)
獵獸神兵 (這套...想不到推薦的地方)
遭難 (JK vs Wild)

【隨時棄】
平凡就職 (題材內容不差, 只是聲優、畫面、制作都很讓人傻眼)

【已棄】
健身少女 (不對味)
女兒魔王 (以輕小改篇來說, 真心悶......
上次我覺得悶已經是那個灰與幻想乜乜
一班好灰既角色好灰咁打d仲灰既哥布林個套)
異世界超能魔術師 (海報都告訴你是低成本, 但內容都低成本就...)
騷動少女 (畫風和內容極之不夾, 太少女漫的感覺...)

再加上上季的星期二加佬、鬼滅, 總共17套
.............Omg
P.S. RIP Kyoani職員

作者: penpen2009    時間: 2019-7-19 02:42     標題: 回復 39# 風之魂 的帖子

睇左5分鐘棄左ww
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-7-19 11:13

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-7-18 17:00 發表
【已棄】
女兒魔王 (以輕小改篇來說, 真心悶......
居然…
每週一次養女兒不好嗎?!
我都好想要一個甘聰明生性既女
作者: 藍希萊    時間: 2019-7-19 12:02     標題: 回復 42# 柳釗無穆 的帖子

鬼父出沒注意!!!!!!
作者: VVolf    時間: 2019-7-19 17:00     標題: 回復 42# 柳釗無穆 的帖子

太細, 我討厭小孩.
[strike]不能出手[/strike]

這套玩治癒, 零爆點, 不對味.
一味喊女兒的男主也叫人白眼翻不停.
[strike]愛莉就對味得多[/strike]
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-7-20 11:33

幫個仔搵個蘿莉老婆既作弊阿媽
[strike]所以阿爸係松崗係咪[/strike]

[attach]28366[/attach]

作者: unsx    時間: 2019-7-20 16:49

媽媽

[attach]28367[/attach]

[attach]28368[/attach]

JK
自爆.....
[attach]28369[/attach]

................................................................................
[attach]28370[/attach]

信長
又係信長呢.......今次係年輕信長,算係較少有.不過近年都多左,信秀故事都多左.

呢個年代尾張應該冇同南蠻交易的吧?
[attach]28371[/attach]

生駒個樣咁似鬼妹....今次唔用歸蝶做女主呢.
走歸蝶早死說、離婚說路線?
[attach]28372[/attach]

筋肉
29歲好後生之嘛.....
[attach]28373[/attach]

老師好歐派
[attach]28374[/attach]

北斗
[attach]28375[/attach]

街角魔族
女主好可愛~~~

最弱魔族
[attach]28376[/attach]

歐派是贏了
[attach]28377[/attach]

有500G的嗎

[attach]28378[/attach]

北斗??

聖帝
[attach]28379[/attach]

聖女......
[attach]28380[/attach]

[attach]28381[/attach]
作者: MythSearcher    時間: 2019-7-20 21:23

引用:
原帖由 unsx 於 2019-7-20 16:49 發表

有500G的嗎
有500g, 不過左右兩塊很小個.
https://www.google.com/search?q=500g+dumbbells&client=firefox-b-d&channel=crow&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPuqfdy8PjAhWw3mEKHaHVCbkQ_AUIESgB&biw=1920&bih=945

而且一般來談, 買500g不如買枝500ml的蒸溜水...
作者: 風之魂    時間: 2019-7-21 00:46

滿月
總覺得他們在歧視男人……為甚麼只有女巫沒有巫師耶……
好吧……沒有說沒有,只是角色都是女的
連老爸都只有遠景沒有台詞……
作者: lau    時間: 2019-7-21 00:54     標題: 回復 48# 風之魂 的帖子

甚麼來的
作者: 藍希萊    時間: 2019-7-21 01:04     標題: 回復 49# lau 的帖子

ヲь⑦мюу

補~字~數~
作者: 風之魂    時間: 2019-7-21 21:08

引用:
原帖由 lau 於 2019-7-21 00:54 發表
甚麼來的
就是少女們駕駛龍神丸比例的機械人那套
不過,雖然比例是龍神丸,但全高看上去有9米以上,所以不是龍神丸那種約三四米的大小
作者: VVolf    時間: 2019-7-21 22:07

今集既媽媽二連好有本子既味道
仲有埋聖光
搞到我好似有d咩野要覺醒咁

睇下有冇無修版先
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-7-21 23:32

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-7-21 22:07 發表
仲有埋聖光

睇下有冇無修版先
覺醒吧!快覺醒!快!

(一個沒覺醒的人在教疏人覺醒
作者: 風之魂    時間: 2019-7-22 00:16

媽媽和爸爸都是看一集就棄了
不怎麼想看賣肉和溫情……
作者: 尤利西斯    時間: 2019-7-22 00:30     標題: 回復 54# 風之魂 的帖子

咁我推薦大叔, 第3集超搞笑
作者: 暗之彗星    時間: 2019-7-22 15:16

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-7-21 22:07 發表
仲有埋聖光

睇下有冇無修版先
有聖光原因好似係節目係日本嘅播放時間變左
作者: 風之魂    時間: 2019-7-22 23:47     標題: 回復 55# 尤利西斯 的帖子

大叔是哪一套?
目前決定追的就只有滿月
還有空間可以追其他
作者: lau    時間: 2019-7-22 23:52

引用:
原帖由 風之魂 於 2019-7-22 23:47 發表
大叔是哪一套?
目前決定追的就只有滿月
還有空間可以追其他
重來吧魔王
作者: 尤利西斯    時間: 2019-7-23 00:26     標題: 回復 57# 風之魂 的帖子

重來吧魔王 你真的要當《粉藍智障女神》那類的笑片看可以
不要理佢D 劇情合理性及畫面質素
作者: unsx    時間: 2019-7-23 20:44

COP CRAFT

不覺...腿有點短...
[attach]28382[/attach]

哪有歐派??
[attach]28383[/attach]

信長
ED畫面基到爆......

原來都係歸蝶做女主角,不過變左忍者
[attach]28384[/attach]

要玩這種PLAY
[attach]28385[/attach]

基友很不甘心? 不過歸蝶都冇仔生.....
[attach]28386[/attach]

作者: unsx    時間: 2019-7-28 21:56

比我一定已經啪啪啪左佢....
[attach]28387[/attach]

專心練一招!!!!!EXPLOSION~~~~~~~(誤)

[attach]28388[/attach]

[attach]28389[/attach]

[attach]28390[/attach]
作者: 風之魂    時間: 2019-7-28 22:40

滿月新機挺美的,但出模型的機會渺茫……

作者: unsx    時間: 2019-8-1 21:10

魔王
比想像中好,OK好笑.

作畫能在國動之下是什麼一回事......
[attach]28394[/attach]

肉番
[attach]28395[/attach]

COP CRAFT

點睇都似有問題.....比我就唔開啦.
[attach]28396[/attach]

................................
[attach]28397[/attach]

吸血鬼~~~~
[attach]28398[/attach]
作者: VVolf    時間: 2019-8-3 15:33

[attach]28401[/attach]
一萬億%認同.
我一定唔很生.

之前唔記得放上來
[attach]28403[/attach]

[attach]28404[/attach]

[attach]28405[/attach]
引用:
原帖由 unsx 於 2019-7-28 21:56 發表
比我一定已經啪啪啪左佢....
呢套真係冇改錯名, 真係夠可愛既話我完全接受到.
第4集最後個5分鐘一路笑到停唔到口wwww Short Cake系列wwwww
[attach]28402[/attach]

乜乜二世
兄妹傳宗接代, 實在係美好既世界
引用:
原帖由 unsx 於 2019-8-1 21:10 發表
魔王
比想像中好,OK好笑.
[strike]有共鳴丫嘛, 大濕[/strike]
拿, 都話呢套ok架啦~
今季輕小改編既話:
Cop Craft > 二連老母 = 乜乜二世 > 可愛變態 > 二次元大濕
嗯? 話說呢度有3套都有大叔角色呢

走左去搵Cop Craft小說
完全係翻版蛇叔

作者: unsx    時間: 2019-8-3 20:32

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-8-3 15:33 發表
一萬億%認同.
我一定唔很生.
小孩是當老豆ATM的吸血生物.....

C&T
進展有D慢

傻傻地,國家怎樣關人鬼事? 可以有選票,乜野都可以做!
[attach]28406[/attach]

大師兩首都唔錯.
[attach]28407[/attach]

發情少女
少年你太年輕了....
[attach]28408[/attach]

播歌! https://www.youtube.com/watch?v=K7E3Aw4brMM
[attach]28409[/attach]

高能JK

[attach]28410[/attach]

.............................
[attach]28411[/attach]

超可愛魔族
這魔族太可愛!!想養一隻!!
[attach]28412[/attach]
作者: 風之魂    時間: 2019-8-6 23:35

平職捱不住了……我棄!
作者: unsx    時間: 2019-8-7 14:36

歐派增加了!

[attach]28415[/attach]

GAY信長
接受唔到偽娘濃姬
[attach]28416[/attach]

交給攤主吧!
[attach]28417[/attach]

COP CRAFT

......................................
[attach]28418[/attach]

都說沒有!又不是蘿莉控!
[attach]28419[/attach]
作者: 暗之彗星    時間: 2019-8-8 00:39

中期評估:
大部分都睇左3-5集,因為我盡量睇B站且無大會員,好多番都係睇慢一星期。

優秀:
騷動(岡媽最高,每個角色都好立體)
高木2(穩定如常)
新石紀(題材好有趣,爆鬼滅之刃幾條街)

好看:
遭難(就係太短同制作組窮)
魔術學姐(越睇越有趣,男主吐槽役反而係亮點)
變喜歡(畫風適應左之後覺得幾好,但對未來情節分配感悲觀)
2世(高於期望好多,原本以為會係FA/FE之流)

一般:
你媽劈(明明可以好好發掘嘅母子題材淪為一般賣肉番)
一方(畫風接受不能,劇情一般啦,又唔係太差)

差:
平職(伏伏伏,窮到爆)
超能魔術師(悶到核爆)
炎炎(伏伏伏伏伏,除左畫面同音樂各方面都極差)
地錯2(悶到核爆+1,第二季唔應該仲係咁)
作者: wwkkfung    時間: 2019-8-8 10:57

呢季脫哂節,暫時只追了科學一方、高木、為了女兒幹掉魔王
作者: unsx    時間: 2019-8-8 16:56

太空求生

求生---->偵探
"胸"手就係你!!!

道歉時露出胸部是常識吧
[attach]28420[/attach]

C&T
永遠唔明呢D自爆明星諗咩......
[attach]28421[/attach]

肉!
[attach]28422[/attach]

向普京大帝敬禮!!!
[attach]28423[/attach]
作者: lau    時間: 2019-8-9 19:24

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-8-3 15:33 發表

一萬億%認同.
我一定唔很生.
感覺上...講e種對白的都是在立FLAG 我在這裡先祝你早日為父
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-8-9 19:55

引用:
原帖由 lau 於 2019-8-9 19:24 發表

感覺上...講e種對白的都是在立FLAG 我在這裡先祝你早日為父
唉額,這點要認同
講得出這句話的,87%都會變女兒控

作者: 尤利西斯    時間: 2019-8-9 23:18     標題: 回復 71# lau 的帖子

我也祝佢 好像隨離棚那個迪爾老豆般  
作者: VVolf    時間: 2019-8-10 12:49

引用:
原帖由 lau 於 2019-8-9 19:24 發表

咪詛咒我 ><
你呢個蘿莉控擺明有私心...
引用:
原帖由 unsx 於 2019-8-7 14:36 發表
GAY信長
接受唔到偽娘濃姬
人地連森蘭丸都搞得
無理由濃[strike]基[/strike]唔得
引用:
原帖由 暗之彗星 於 2019-8-8 00:39 發表
你媽劈(明明可以好好發掘母子題材淪為一般賣肉番)
預左w
某程度上9成呢d標籤妹系、姊系之類既都係咁.
I'm loving it.

作者: 風之魂    時間: 2019-8-10 13:47

新石紀好像挺有趣,有沒有人追?怕之後會雷
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-8-10 14:10

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-8-10 12:49 發表

咪詛咒我 ><

從妹控進化成媽控了嗎…

嗯,只要把你老婆變成媽媽不就行了
作者: unsx    時間: 2019-8-10 17:27

引用:
原帖由 風之魂 於 2019-8-10 13:47 發表
新石紀好像挺有趣,有沒有人追?怕之後會雷
有看漫畫,整體不差,但謀貌似主角的一對男女在之後超長時間沒戲份.....感覺怪怪的.
引用:
原帖由 VVolf 於 2019-8-10 12:49 發表

咪詛咒我 ><

人地連森蘭丸都搞得
無理由濃基唔得

預左w
森蘭丸係男的嘛,要GAY我都冇辦法,但為了攪GAY,硬把手柄裝上去
作者: 尤利西斯    時間: 2019-8-11 09:20     標題: 回復 75# 風之魂 的帖子

新石紀 好正, 昨日補漫畫到Z-60
初男女還未歸隊

不知為何這種AOE 式的故事是很吸引我
作者: lau    時間: 2019-8-14 00:10

引用:

咪詛咒我 ><
肯定是你的錯覺(棒読ノ

好孩子別按www
作者: 風之魂    時間: 2019-8-14 23:36

果然戰姬絕唱不會讓我失望
車分身是啥鬼
相比戰姬們,明明司令和緒川的對人戰鬥能力更強
作者: VVolf    時間: 2019-8-15 17:44     標題: ntr鬼.滅!

[attach]28430[/attach]
竟然...竟然想出了比做妹夫更加喪盡天良的想法
竟然當著人家親哥哥明言要ntr他的妹妹, 有腦否?
立埋d咁既100%死亡flag...
換著京介1分鐘就ko你.
[strike]起碼都用姊姊交換嘛[/strike]

雖然劇情麻麻, 伏筆嚴重不足.
更出現了王道的忽然學懂的大絕.
但其餘...角色、畫面、緊湊/熱血度
[attach]28429[/attach]
我給滿分. 封神了.
我還以為我在看劇場版.
[strike]錢ソ呼吸,經費燃燒[/strike]
好.睇.到.癲
不枉追了近20集.

最後附上官配
[attach]28431[/attach]
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2019-8-10 14:10 發表
從妹控進化成媽控了嗎…
嗯,只要把你老婆變成媽媽不就行了
嗯, 然後女兒變老婆.
嗯, 超可行. 首先要說服老婆.

由親情演變出來的愛情超可貴!
自然包括全部母控父控姊控妹控婆控爺控(略
引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-8-11 09:20 發表
新石紀 好正, 昨日補漫畫到Z-60
初男女還未歸隊

不知為何這種AOE 式的故事是很吸引我
馬雅、不列顛、土耳其用家在此(舉手

作者: 柳釗無穆    時間: 2019-8-16 10:54

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-8-15 17:44 發表
馬雅、不列顛、土耳其用家在此(舉手
不是用匈奴人高速遊俠洗城就對了?

但比起世紀帝國我更推薦呢款

https://store.steampowered.com/a ... Edition/?l=tchinese

中文叫王國的興起,簡稱ron,又係大微軟出品,aoe既姊妹作,最近Steam有返翻黎出HD版
可以由遠古原始人玩到現代飛機火箭時代

同世紀帝國比較:
1 資源唔再有限,但會有收集速度既上限。(例如收隻速度係1分鐘收60個食物,但只要研發左科技,就可以提升到1分鐘收集100個食物)
2 有國界概念(係國界內既經濟行為有加乘,起城只能係自家或盟友國界內,而且國界會壓倒人地既發展空間)
3 中期可以研究邊界科技,使果d唔帶補給車衝入人地國界既敵兵自削血削到死(如果嫌麻煩的話,亦比你一開始開局設定果度可以關掉呢個設定)
4 兵種之間有較好配搭,你想純兵種衝又得,混搭配亦能有多種玩法
5 奇觀唔再係強制開嘲諷用既建築,起出黎唔會倒數完場,而係真係有強力效果(可比一個國家的特殊優勢程度,例如起左羅德島巨像的直接送50個人口上限比你)

嘛,共同點就係兩者既海戰都好無聊

ron目前我用最熟都係中國人,市民0秒出世,起城直接變大城(大城對國界擴展影響更大,而且防禦性更高,速攻文明死穴)。早期輕射擊兵比其他民族更早用火藥(原本輕射擊兵被騎兵剋制,但火藥單位帶爆炸傷,更容易殺得死冇裝甲既輕騎兵),而且射程係弓兵咁遠…

作者: lau    時間: 2019-8-16 14:31

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-8-15 17:44 發表
嗯, 然後女兒變老婆.
嗯, 超可行. 首先要說服老婆.

由親情演變出來的愛情超可貴!
自然包括全部母控父控姊控妹控婆控爺控(略
女兒是父親的前世情人...
不管是V兄將女兒培養成父控還是被女兒培養成女兒控也值得一看

話說 再控下去應該會由愛情片變驚悚片的吧
作者: 尤利西斯    時間: 2019-8-16 21:41     標題: 回復 82# 柳釗無穆 的帖子

RON 我也有玩W
應該說, AOE2 HD, AOE3, RON 也有玩 (新重製AOE1, AOE2HD的擴展包未買, AOE1 steam 仲未有得賣, 微軟你老母)

識玩當然quick battle 玩埃及, 8城+全建16奇觀
但我成日就是玩15分鐘和平才開戰W

征服世界就: 中國, 不列顛, 埃及
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-8-17 19:35

引用:
原帖由 尤利西斯 於 2019-8-16 21:41 發表
RON 我也有玩W
應該說, AOE2 HD, AOE3, RON 也有玩 (新重製AOE1, AOE2HD的擴展包未買, AOE1 steam 仲未有得賣, 微軟你老母)

識玩當然quick battle 玩埃及, 8城+全建16奇觀
但我成日就是玩15分鐘和平才開戰W

...
來吧,挑機(x
一齊打6個電腦(o
作者: unsx    時間: 2019-8-17 21:50

DR.STONE

這小子可能比男主更強,他可是原始人啊! 完全係開掛級數.
[attach]28432[/attach]

ED裡的原來是老師!?
[attach]28433[/attach]

歐派魔術
[attach]28434[/attach]

C&T
AI會偷錢又太怪了...
[attach]28435[/attach]

還以為寫曲給主角....
[attach]28436[/attach]

COP CRAFT

裸圍裙!?
[attach]28437[/attach]

[attach]28438[/attach]
作者: unsx    時間: 2019-8-20 17:02

COP CRAFT

這是誰!? 之前明明沒事業線的! 腳有這麼長嗎? 明明是小矮人的說.
[attach]28439[/attach]

男主: 誰是你老媽!?
[attach]28440[/attach]

這老婆很厲害!
[attach]28441[/attach]

JK
這老師有夠慘的.....這些學生是什麼一回事....
[attach]28442[/attach]

............你咪同佢顛啦.......
[attach]28443[/attach]

AV、H-GAME、裡番在這種時候....
[attach]28444[/attach]

...................
[attach]28445[/attach]
作者: VVolf    時間: 2019-8-22 14:22

引用:
原帖由 unsx 於 2019-8-20 17:02 發表
COP CRAFT

這是誰!? 之前明明沒事業線的! 腳有這麼長嗎? 明明是小矮人的說.
無論係A, 定AA, 都可以擠到乳溝出來
重點: 擠
[strike]其實大家都可以[/strike]
唔好對溝深、溝形有要求就可
引用:
原帖由 柳釗無穆 於 2019-8-16 10:54 發表
不是用匈奴人高速遊俠洗城就對了?

但比起世紀帝國我更推薦呢款
Britain用弩兵大概15~20分鐘玩死對面.
(利申, 只玩到AoC. 非洲個d冇玩過

RoN少玩, 同埋覺得打一場好耐w
比較喜歡用鄂圖曼, 同埋會set到最多去到啟蒙時代.
打現代好鬼悶.
作者: 柳釗無穆    時間: 2019-8-22 14:30

引用:
原帖由 VVolf 於 2019-8-22 14:22 發表

(利申, 只玩到AoC. 非洲個d冇玩過

...
爭奪非洲大陸,成為猶長中既猶長,薩滿中既薩滿

[attach]28446[/attach]
引用:
原帖由 VVolf 於 2019-8-22 14:22 發表

RoN少玩, 同埋覺得打一場好耐w
...
唔耐啊 w
單挑一場都係15分鐘左右
現代基本上咩都屈機,車打步兵人一招秒、火箭炮打車一招秒、步兵打火箭炮一招秒,咩都一招死,所以我都好少開現代
但唔開現代的話,美國基本同垃圾冇咩分別 w

[strike]鄂圖曼[/strike] 土耳其我都間中用,但民族過於傾向全攻形,而且要火藥/啟蒙先成形,遠古~中古都只能挨打,而且經濟無亮點所以前期好易爆炸(x)
當然挨得到的話火藥時代冇人夠佢抽…

作者: unsx    時間: 2019-8-25 21:33

病嬌的忍不錯

..................................
[attach]28448[/attach]

好身材
[attach]28449[/attach]

筋肉

34歲還很年輕吧?
[attach]28450[/attach]

[attach]28451[/attach]

團鬼六!!!不明白的不要深究
[attach]28452[/attach]
作者: 尤利西斯    時間: 2019-8-26 01:41     標題: 回復 90# unsx 的帖子

早見 = 病嬌 已是常識W
作者: unsx    時間: 2019-9-13 00:19

..............................
[attach]28529[/attach]

GAY信長
WTF!? 你是把妹妹嫁人的吧? 摸一摸都要打?? 傻的嗎?
[attach]28530[/attach]

!? 是信長上洛還是今川上洛? 唔係一野跳咁多呀嘛?
[attach]28531[/attach]

JK
追女時基友亂入....
[attach]28532[/attach]

身在天國竟然唔知足
[attach]28533[/attach]
作者: 尤利西斯    時間: 2019-9-14 15:36

應該要開10月番帖的吧?
作者: VVolf    時間: 2019-9-21 17:55     標題: 可愛變態之空

[attach]28611[/attach]

[attach]28612[/attach]

[attach]28613[/attach]

[attach]28614[/attach]

嗷嗷嗷啊啊啊啊啊啊啊啊!!!!
緣之空II來啦啦啦啦啦啦!!!!
一點也沒錯! 對得很! 斯巴拉斯!
下一集就是緣之空中玄關大戰的名場景了吧!

只是為甚麼不是實妹...! 可惡!
倫理! 我與你誓不兩立!!!

今季實在太多野好睇.
剛完結的女高中生虛度日常集集都笑死我.尾二個集卻莫名被感動.
[youtube]LKKOVmIDwl4[/youtube]

原唱, 竟然真係有個低收入p...仲要係個作者個老公. 呢隻係佢地兩個一齊作.
[youtube]EpcK72AzYr8[/youtube]
太有心喇卦.
今季三甲一定有佢份.

炎炎故事好一般, 但堅燃, 好好睇.
引用:
原帖由 unsx 於 2019-9-13 00:19 發表
JK
追女時基友亂入... ...
就沒人吐槽松岡X島崎這配音cp嗎w

作者: 藍希萊    時間: 2019-9-21 18:22     標題: 回復 94# VVolf 的帖子

有無人覺得炎炎個劇情同青之驅魔師莫名地相似......
今季只有追GRANBELM及過勞人
GRANBELM出乎意料地好睇, 但貌似無咩人睇.........

作者: 風之魂    時間: 2019-9-21 21:44

滿月之戰我也有看
新月到底會怎麼選呢……
作者: 藍希萊    時間: 2019-9-22 10:53     標題: 回復 96# 風之魂 的帖子

以現在走向應該是令魔力消失或令所有人都忘記魔力的存在
話說水晶原來是悠木碧配音,完全聽唔出.....
她跟日笠陽子的表現強到不得了......

過勞人 12
劇情雷聲大雨點小, 戰鬥場面又做得虛.........
說實話動畫版不太值得看......
(利申只看過剝離城漫畫)
作者: 尤利西斯    時間: 2019-9-23 23:14

這段3男人上太空根本就是日版Star Trek:
[attach]28624[/attach]
Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Astra.
Its continuing mission: to explore strange new worlds.
To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no one has gone before!
[Star Trek theme song] (XDD
作者: VVolf    時間: 2019-9-27 14:06     標題: 變喜結局妹線強勢...

[attach]28627[/attach]

[attach]28628[/attach]

似曾相識的台詞呢.
繼玄關之後就是走廊大戰?
無論是這台詞, 男主聲優(對, 下野也配了緣之空動畫的男主音)
這劇情發展(重點的灰姑娘是妹妹), 妹妹主宮氣場...
這根本是向緣之空致敬吧?一定不是偶然.

先不談我是妹控我會偏頗[strike]我自豪[/strike]論, 不得不說...妹線好強勢.
重點灰姑娘是妹妹, 你可能會說只為了令讀者有驚喜.
但一直以來其他女主都是胡鬧劇情, 今次好認真, 下了一番工夫.
單單男主認真為妹妹的告白煩惱、病倒, 已經把其他變態女角比下去.彷彿女角們就是為了最後令妹妹突出的炮灰.
現今最有機的, 想必是妹妹與胸部怪獸學姊之爭了.

瑞葉 >>>>>>>>>>>> 紗雪 >>>>>> 南條 > 小春 > 唯花 > (其他)

總結來說, 以後宮向來說相當出色.
雖然套路, 但有趣, 尤其男主的吐槽.
7/10

附上True Ending (霧
[attach]28630[/attach]

[attach]28631[/attach]

[attach]28632[/attach]

[attach]28633[/attach]

可喜可賀

作者: 藍希萊    時間: 2019-9-29 11:17

過勞人 13
12話最後很虛的寶具對轟然後居然沒有然後了?!WTF?!
劇情平平戰鬥虛最後還要跳tone,
這已經不是不太值得看級別而是接近伏作程度.....
當然如果單看格蕾賣萌及配樂的話是合格有餘的,但也就僅此而已......

GRANBELM
原來我在看的是高達(ry
戰鬥劇情皆出色, 奈何實在太冷門.......

歡迎光臨 Grand Union HK 動漫聯合 (http://www.guhk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0